©  Foto:

Stenrev ved Søbadet

Stenrevet ligger placeret ved det i forvejen populære dykkersted; Søbadet. Gode muligheder for stranddyk med meget varieret plante- og dyreliv

Fakta


Kørevejledning
Fra Brovejen (Landevej 161) drejes der ad Galsklintvej og 400 meter fremme til højre ad Søbadvej. For enden af denne, er man ved den gule bygning Søbadet og Lillebælt. Stenrevet ligger ca. 50 meter henne ad stranden mod Lillebæltsbroen. De inderste sten stikker op over overfladen.

Geokoordinator
Longtitude: 55.31000
Latitude: 9.420200

Google Earth
Latitude: 55.516667
Longtitude: 9.700556

I og op af vandet
Stenrevet ligger i forlængelse af strandkanten og er perfekt til et stranddyk.
Highlights
Unik mulighed for at følge med i hvordan plante - og dyrelivet indtager et nyetableret stenrev, samt hvordan livet udvikles over tid. Oplev hvordan arterne er tilpasset miljøet hvorfor artssammensætningen varierer med dybden.
Luftpåfyldning: Der er mulighed for at fylde luft på ved Hindsgavl Camping i Middelfart (helårsåbnet) indenfor deres åbningstider: Hindsgavl Camping. Alternativt kan man  spørge hos den lokale dykkerklub i Middelfart: 3311 1323
Bedste årstid: Hele året
Farlige områder: Undgå at komme ud i bæltet og sørg for tydelig markering med A-flag. Sejlads tæt på land forekommer hele året.
Dybde: 0 -20 meter
Strøm: Kan være stærk længere ude, men sjældent inde ved land. Hold øje med bøjernes bevægelse samt tjek havprognosen inden du går i vandet.
Sværhedsgrad (1-5): 2-3
Tilladelser: 
Ingen
Faciliteter: P-plads og toilet (indgang i den gule bygning fra p-pladsens side) OBS: begrænset åbningstider for toilet.
Fotomuligheder: Gode muligheder for makro.

Et samarbejde mellem Middelfart Kommune Natur & Miljøafdeling og havbiolog Søren Larsen resulterer i hele 2 nye stenrev i Lillebælt lige ved Middelfart; dette ved Søbadet, og et ved Kongebroskoven (Dykkerklubben). De to stenrev vil give naturen mulighed for at udvikle det helt særlige liv miljø, som opstår på et sådant rev.

Selve udformningen af stenrevene er kommet i stand i samarbejde med Rambøll i forbindelse med bundforstærkningen af Den gamle Lillebæltsbro og de 2 stenrev vil består af omkring 1000 ton natursten, som varierer i størrelse fra 40 til 120 cm.
Stenrevet ender på ca. 20 meters dybde – ca. 70 meter fra land.