Dykkersted Strib Nordstrand
Gamle træstammer med mange gemmesteder for bl.a. eremitkrebsene. Mange af de mindre fiskearter som tangspræl, hundestejler, kutlinger men også ålene, nyder også godt af træstammernes gemmesteder.
Fakta
Kørevejledning: Fra E45 køres af afkørsel 58. Her fra køres efter skiltene mod Strib. Ved T-krydset, 1,5 km, drejes til venstre mod Strib ad Strib Landevej. Følg vejen igennem byen til du næsten ikke kan komme længere og drej til højre første gang efter Nørre Alle. Her vil du se Lillebælt 50 m fremme.
Geokoordinater:
Longtitude: 9.7608293928
Latitude: 55.544000148
Google Earth koordinater:
Latitude: 55°32'38.51"N
Longtitude: 9°45'38.76"Ø
I og op af vandet: På begge sider af platformen med de 2 kanoner er oplagt sted at snorkle oplagte steder at gå i og op af vandet
Highlights: Træstammer med masser af liv.
Luftpåfyldning: Der er mulighed for at fylde luft på ved Hindsgavl Camping i Middelfart (helårsåbnet) indenfor deres åbningstider: Hindsgavl Camping. Alternativt kan man spørge hos den lokale dykkerklub i Middelfart: 3311 1323
Bedste årstid: Hele året. Sommeren og foråret byder dog som regel på mest liv.
Farlige områder: Pas på ikke at komme for langt ud i bæltet, strømmen kan være stærk
Dybde: 0-18 meter.
Strøm: Der kan være meget strøm
Sværhedsgrad (1-5): 1-2
Tilladelser: Ingen
Faciliteter: Toiletter, p-plads og bord-bænke sæt. Bager, kiosk, pizzeria og restaurant ca. 500 meter fra stranden.
Fotomuligheder: Vidvinkel og makro.
Oplagt snorkel spot
Strib Nordstrand
Dette dykkersted er den nordligste del af Snævringen - på Fyns-siden. Her findes toilet, parkeringsplads og borde bænke, blot 20 meter fra vandkanten. Til venstre for parkeringspladsen, 100 meter fremme, ses Strib Fyr og rundt om hjørnet mod højre, Røjle Klint.
Ud for fyret strækker der sig et rev, hvis bund er en variation af grus-, sten- og sandbund. At dykke her kræver dog en båd, da man meget let kan blive blæst af revet af den ofte hårde strøm.
Går du til gengæld i vandet ved platformen med kanonerne, kan du med udsigt til Fredericia på den anden side af bæltet, tage finner på og glide ubesværet under overfladen. Her kan du dykke uden den store fare for, at strømmen tager dig med ud midt i Lillebælt.
Platformen, som førhen var anløbssted for bilfærgen der sejlede mellem Strib og Fredericia, markerer med kanon og kugler et minde om tyskernes bombardement af Strib d. 8. maj 1848, hvor bl.a. Færgegården blev skudt i brand.
I vandet til højre for platformen, er det mest populære område at dykke i, da bunden og dyrelivet her er meget afvekslende. Bunden skråner svagt nedad og efter at man er kommet igennem et ålegræsbælte, skifter bunden til en blanding af grus og sand. Man er nu på 5 -6 meters dybde og ser ofte de første små torsk her.
Dykkerstedet kan også byde på sildestimer i sæsonen (sent forår) og så er der rigtige gode muligheder for at se og høre marsvin, dog ikke med scuba-udstyr, da lyden oftest skræmmer dem.
Strib Nordstrand er samtidig et rigtig godt sted, hvis man vil opleve fladfisk. Bundforholdene er ideelle for rødspætter og pighvar og særligt i sommerhalvåret er der mange at se.
På bunden findes der en del træstammer og dermed oplagte gemmesteder for eremitkrebsene, som stortrives her. Træstammerne er med til at gøre dykket her til noget særligt. Mange af de mindre fiskearter som tangspræl, hundestejler, kutlinger men også ålene, nyder godt af træstammernes gemmesteder. Træstammerne som bliver bragt hertil fra Røjle Klint af strømmen, vidner også om, at det er et populært sted for lystfiskere. Man kan hurtigt samle grej, som sidder fast på stammerne, for en mindre formue.
Dykker du lidt længere ud - på 6 til 8 meters dybde, vil du opleve større sten, som er flot begroede med gule og orange brødkrummesvampe.
Her er mange spændende fotomotiver – både til makro og vidvinkel. Længere ude i bæltet på 10-12 meters dybde, finder man endnu større sten med sukkertang og sønelliker og på bunden omkring stenen er der gode chancer for at se søanemoner og ofte store fladfisk.